Hoe hou je je kleding langer mooi?

assorted apparels

Je kleding langer mooi houden, wie wil dat nou niet? Je wilt het liefst dat een kleding stuk zo lang mogelijk meegaat. Zo zijn er een hoop dingen die je wel moet doen, of juist niet moet doen, om je kleding langer mooi te houden. Hieronder een aantal tips zodat jou kleding lang mooi blijft. Lees snel verder!

Niet te vaak wassen

Was je kleding niet te vaak. Doe je dit wel, dan kan je kleding dunner worden en het verouderd snel. Het scheelt ook nog eens een hoop tijd en water. En de levensduur van je kledingstuk wordt ook nog eens verlengt. 

Ritssluitingen dichtmaken 

Wanneer jij besluit om een kledingstuk met een rits, bijvoorbeeld een spijkerbroek, in de was te doen is het van belang dat je de rits goed sluit. Ritsen kunnen namelijk bij het wassen andere kledingstukken beschadigen.

Binnenstebuiten

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, kleding dat in de loop van de tijd vervaagd. Door je kledingstuk binnenstebuiten in de was te doen voorkom je het vervagen van je kleding. Ja, ook die ene zwarte broek die donkergrijs wordt. 

De droger

De droger, het is ideaal en dat begrijpen wij als geen ander. Maar stop je kleding niet te vaak in de droger. Naast het risico dat het kledingstuk krimpt, tast het ook het materiaal aan. Een goed voorbeeld: kijk eens naar je handdoeken. Zijn die nog zo zacht als voorheen?

Droog donkere kleding niet buiten

Het buiten drogen van kledingstukken is een handige en milieuvriendelijke optie. Maar droog donkere kleding niet in de zon, sterker nog hang ze op in een donkere ruimte zoals de zolder. Het zonlicht kan je kleding laten verkleuren. 

Scheidt je zomer en winterkleding

Dit geeft niet alleen rust en orden. Maar zo voorkom je ook gekreukte kleding en muffe geurtjes. Wil jij je kleding in takt houden? Dan raden wij jou aan om dit te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *