Hoe kan je makkelijk zelf een rits maken?

black and white striped textile

Je rist is kapot, paniek! Een kapotte rits is erg vervelend en vooral bij bijvoorbeeld een broek. Zonder rits ben je nergens. Een rits laten maken is niet duur maar ook niet goedkoop. Daarom hebben wij hieronder een handig overzicht van veel voorkomende rits problemen met de bijbehorende oplossingen. 

Ritssluiting zit vast

Vaseline, oftewel, de oplossing voor bijna alles! Het is een redelijk natuurlijk product dat geen vlekken achterlaat. Doe wat vaseline op een potlood en wrijf het potlood over de rits. Nu is de kans groot dat jij je rits weer kan gebruiken.

Tanden sluiten niet aan

Dit is ook wel het gevolg van een vastzittende rits. Herhaal de bovenstaande stappen nog een keer. Helpt dit niet? Doe dan het volgende. Kijk of er iets tussen de rits vast zit. Is dat niet zo? Check dan of er tandjes van de rits krom staan. Is dit het geval? Trek het tandje dan recht met een pincet. 

Een rits die afzakt

Wat heb je aan een rits als hij constant afzakt? Helaas niet zoveel en daarom kan dit erg vervelend zijn. Het kan zijn dat de rem van je rits glijder kapot is. Dit is lastig te repareren maar geen zorgen. Haal een sleutelring door de rits en zet deze vast aan de knoop van je broek. Dit kan ook gedaan worden met een elastiekje. Hoe handig is dat?

Kapotte rits schuiver

Is je rits schuiver kapot? Helaas, dan is vervangen de enige optie. Maar wees gerust, je hoeft echter niet de hele rits te vervangen. De rits schuiver is gewoon los verkrijgbaar! Verwijder de oude rits schuiver met een tangetje. Hieronder een handig overzicht met de stappen voor het vervangen van de rits schuiver:

  • Stap 1: knip het balkje aan de bovenkant van de sluiter los. Dit balkje houdt de boven- en onderkant bij elkaar. 
  • Stap 2: schuif de nieuwe rits schuiver aan de bovenkant van de sluiter erin.
  • Stap 3: vouw, wanneer dat nodig is, de bovenkant van de eindstop aan de kant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *