kleding

Kleding repareren

Je bent enorm blij met je (nieuwe) kledingstuk en plots zie je dat het kapot is. Dit kan enorm balen zijn en dat begrijpen wij van FXLD als geen ander. Maar geen zorgen, je kan meer dan je denkt. En laten we nou eerlijk zeggen, het kledingstuk is nu toch al kapot dus een gokje wagen kan zeker geen kwaad. Hieronder een aantal gemakkelijke kleding reparaties.

Een naad dichtnaaien

Is er een naadje van je kledingstuk opengesprongen? Dat kan vervelend zijn maar wees gerust, dit is heel gemakkelijk te repareren. Keer je kleding stuk binnenstebuiten. Naai het stuk, met de opengesprongen naad, dicht met de hand of een naaimachine.

Een knoop naaien

Hoogstwaarschijnlijk is je knoop van je kledingstuk afgevallen. Dit is gemakkelijk op te lossen. Pak de naald, het draad en de knoop. Leg de knoop op de juiste plek en steek de naald van onder naar boven door de knoop. Ga net zolang door totdat de knoop goed vastzit. We willen natuurlijk niet weer een knoop die losraakt.

Knoop gat verkleinen

Schiet je knoop telkens open? Dan is de kans groot dat het knoop gat uitgerekt is. Pak een naald en draad. Steek de naald aan de zijkant van het gat, doe dit vanaf de binnenkant. Vervolgens ga je aan de overkant van het knoop gat weer naar binnen. Zo naai je het knoop gat vanaf de buitenkant naar binnen een stukje dicht. Is het knoop gat strak genoeg? Dan ben jij klaar!

Vragen? Neem dan contact met ons op.