Tips om je kleding langer als nieuw te houden 

Tips om je kleding langer als nieuw te houden 

Ken je dat? Heb je pas een nieuw kledingstuk gekocht en merk je tot je teleurstelling dat de kleur na enkele keren wassen al wat vervaagd is en de eerste signalen van slijtage al zichtbaar zijn. Zonde! Natuurlijk gaat kleding niet eeuwig mee. Soms is het gewoon tijd voor iets nieuws. Maar je mag toch wel verwachten dat de meeste items langer dan een paar keer mee zullen gaan. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop je je kleding langer als nieuw kunt houden. De volgende keer dat jij winkelt bij https://www.thestorewoerden.nl/ weet jij dus precies hoe je heel lang van je favoriete setjes kunt genieten. 

Was met zorg 

Wassen zal nooit onze grootste hobby worden. Het is een feit dat de meeste mensen dit enkel als noodzakelijk kwaad beschouwen. Behoor jij tot de groep die het wassen vooral zo snel mogelijk gedaan wilt hebben? En daardoor niet altijd even goed op de wasvoorschriften let? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn genoeg mensen die alles zonder nadenken bij elkaar gooien. Niet lettend op kleur, materiaal en andere voorschriften. 

Toch is het wel belangrijk om hier iets meer zorg aan te besteden. Dit voorschrift is er immers niet voor niets. Deze is bedoeld om te voorkomen dat het materiaal beschadigd raakt. Op het voorschrift staat precies op welke temperatuur er gewassen mag worden en of hij wel of juist niet in de droger mag. 

Tips om je kleding langer als nieuw te houden 

Sorteer kleding altijd in verschillende ‘draaien’. Eentje voor de witte was, eentje voor de donkere was en eentje voor de bonte was. Zo voorkom je dat de kleuren sneller vervagen of in elkaar uitlopen. Je kunt eventueel ook speciale kleurendoekjes gebruiken als je liever niet meerdere wassen draait. Dit zijn doekjes die de kleuren opvangen, zodat je toch alles bij elkaar kunt wassen. 

Ga naar de stomerij 

Heb je verschillende clothes waar je heel zuinig op bent? Bijvoorbeeld omdat zij een dierbare herinnering met zich meedragen? Maar is er toch een hardnekkige vlek ontstaan die jij er zelf niet meer uitkrijgt? Dan is het slim om een deskundige in te schakelen. Bij de stomerij hebben ze geavanceerde apparatuur om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen. Daarnaast weten ze precies hoe ze met jouw kledingstuk om moeten gaan. Zo weet je zeker dat deze er nog altijd goed uitziet zodra je hem komt ophalen. 

Strijken 

Ben jij absoluut team strijk? Dan weet je ook dat er regelmatig ongelukken gebeuren. Je zal niet de eerste zijn waarbij een print aan het strijkbout blijft hangen of waarbij er vlekken in het kledingstuk worden gewreven. Enorm zonde en meestal ook iets wat je maar één keer doet. Let daarom goed op het materiaal voordat je begint met strijken. Niet alle materialen zijn hiervoor geschikt. Vermijd prints. Deze kunnen onnodig beschadigd raken. Zorg er daarnaast ook voor dat je het strijkbout regelmatig reinigt. Zo voorkom je vervelende vlekken. 

Tips om je kleding langer als nieuw te houden 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *